Xamiriga:
* 1 dona tuhum
* 0,5 stakan suv
* 1 choy qoshiq tuz
* 1,5-2 stakan atofida un (xamir qattiqroq bo`lsa yaxshi.)
Nachinkasiga:
* Qancha tuhum bo`lsa shuncha osh qoshig`ida yog`(o`simlik yog`i, yoki sariyog' (dog`langan))shuncha o`sh qoshig`ida sut va ta'bga ko`ra tuz
Tayyorlanishi:
Tuhum+tuz+suv yaxshilab aralashtirilib, qattiq hamir qoriladi va 30 minutcha tindirib qo`yiladi.
30 minutdan keyin hamirdan kichkina kichkina zuvalachalar yasab chikamaiz
zuvalachalarni urvog`lab 5-6 ta bir qilib dastalab ustuni yopib qo'yamiz
har bir zuvalachani yupqa qilib yoyamiz(barak yupqa yoyilgani bilan ham mazali ham chiroyli chikadi)
yoyilgan zuvalacha ya'ni jildni olib o`rtasida nachinka quyish uchun joy qoldirilib ikkitomoniga suv surtib bukiladi va yopishtiriladi(Urvog'li taraf ichkari tomonda qolsa yopishmaydi)
bukulgan jillarni ustini yopib qozonga suv solib 1 osh qoshiq suv solib qaynashga qo`yib o`zimiz nachinkasini qilamiz. Qancha tuhum solinsa shuncha osh qoshig`ida yog` va shuncha osh qoshig`ida sut va ta'bga ko`ra tuz solib yaxshilab chayiladi.(rasmda 6 tuhum+6qoshiq yog`+6 osh qoshig`ida sut)
O`sha aralashmaga 2 osh qoshig`ida mol yoki qo`y go`shti qiymasidan solinsa qo`ir barak bo`ladi:)
Endi navbat pishirishga. Jillarni ichidan nachinka oqib tushmasligi uchun ularni to`g`ri ushlash juda muhim. Manashu tarzda ushlab ichini nachinkani quyib darrov og`zi yopishtirilib o`rta olovda qaynab turgan suvga solamiz.
Pishgan baraklar suvning yuziga qaynab chiqadi, bir bir aylantirib yana yarim daqiqa qaynatamiz.
Barmoq uchi tekkizilib ko`rilganda baraklar qattiq bo`lsa demak pishgan.
Baraklarni sovuq suvga olib
keyin ovqat tortiladigan idishga olib ustiga qatiq yoki smetana bilan tortiladi
Ochiq ishtaxa!!!
Qo`tir barak
* 1 dona tuhum
* 0,5 stakan suv
* 1 choy qoshiq tuz
* 1,5-2 stakan atofida un (xamir qattiqroq bo`lsa yaxshi.)
Nachinkasiga:
* Qancha tuhum bo`lsa shuncha osh qoshig`ida yog`(o`simlik yog`i, yoki sariyog' (dog`langan))shuncha o`sh qoshig`ida sut va ta'bga ko`ra tuz
Tayyorlanishi:
Tuhum+tuz+suv yaxshilab aralashtirilib, qattiq hamir qoriladi va 30 minutcha tindirib qo`yiladi.
30 minutdan keyin hamirdan kichkina kichkina zuvalachalar yasab chikamaiz
zuvalachalarni urvog`lab 5-6 ta bir qilib dastalab ustuni yopib qo'yamiz
har bir zuvalachani yupqa qilib yoyamiz(barak yupqa yoyilgani bilan ham mazali ham chiroyli chikadi)
yoyilgan zuvalacha ya'ni jildni olib o`rtasida nachinka quyish uchun joy qoldirilib ikkitomoniga suv surtib bukiladi va yopishtiriladi(Urvog'li taraf ichkari tomonda qolsa yopishmaydi)
bukulgan jillarni ustini yopib qozonga suv solib 1 osh qoshiq suv solib qaynashga qo`yib o`zimiz nachinkasini qilamiz. Qancha tuhum solinsa shuncha osh qoshig`ida yog` va shuncha osh qoshig`ida sut va ta'bga ko`ra tuz solib yaxshilab chayiladi.(rasmda 6 tuhum+6qoshiq yog`+6 osh qoshig`ida sut)
O`sha aralashmaga 2 osh qoshig`ida mol yoki qo`y go`shti qiymasidan solinsa qo`ir barak bo`ladi:)
Endi navbat pishirishga. Jillarni ichidan nachinka oqib tushmasligi uchun ularni to`g`ri ushlash juda muhim. Manashu tarzda ushlab ichini nachinkani quyib darrov og`zi yopishtirilib o`rta olovda qaynab turgan suvga solamiz.
Pishgan baraklar suvning yuziga qaynab chiqadi, bir bir aylantirib yana yarim daqiqa qaynatamiz.
Barmoq uchi tekkizilib ko`rilganda baraklar qattiq bo`lsa demak pishgan.
Baraklarni sovuq suvga olib
keyin ovqat tortiladigan idishga olib ustiga qatiq yoki smetana bilan tortiladi
Ochiq ishtaxa!!!
Qo`tir barak
Yashang, mana endi tushundim yumurtabarak nima ekanligini.
ОтветитьУдалитьmawa alloh yuqsin yuqsin szdek pazandlik amiyn
ОтветитьУдалитьДим бютифул!
ОтветитьУдалитьzor gap yoq
ОтветитьУдалить