воскресенье, 9 августа 2009 г.

MISHKA (uzbekcha)


  • 150 gr. saryog' (yoki margarin)
  • 3,5-4 stakan un
  • 6 tuhumning sarig'i
  • 0,75 stakan smetana (yoki qatiq)
  • 0,5 choy qoshiq soda
Bize:
  • 6 tuhumning oqi
  • 1,5 stakan shakar
  • 200 gr. yong'oq maydasi.
Krem:
  • 180 gr. saryog'
  • 1 quti quyultirilgan sut (sgushennoe moloko)

 tayyorlanishi:  yog' bilan un yaxshilab uqalanadi
 

boshqa idishda tuhumning sarig'i+smetana(yoki qatiq)+chaynaya sodani aralashtiramiz

Tuhumlik aralashmani unlik qorishmaga qo'shib, xamir qoramiz.
 

Oldin xamir sal yopishqoq bo'ladi, mushlayverasiz silliqqina 
yopishmaydigan yumshoq xamr hosil bo'ladi 
Ajratib olib qo'yganimiz tuhumning oqini bir chimdim tuz bilan yaxshilab ko'pirtiramiz va sekin sekin shakarni qo'shamiz, tayyor bizega yong'oq maydasini qo'shamiz



Xamirni 4 bo'lakka bo'lamiz va har bir zuvalachani listimiz razmerida yoyamiz

har bir yoyilgan zuvala ustiga yong'oqli bizemizni 1/4 qismini(har zuvalaga 1qismi)
surib chiqamiz
 

  va 325F (150C) da 30-35 minutcha yoki qizarib pishguncha pishirib olamiz

Navbat kremga: hona haroratida erib turgan saryog' bilan 
quyultirilgan sut yaxshilab krem holiga kelguncha aralashtiriladi.

sovugan korjdan birini olib ustiga kremning 1/4 qismini surib,
ustiga 2 korjni qo'yib unga ham krem surib,
3chi korjni qo`yib yana takrorlaymiz

3ta korjga krem surgandan keyin 4 korjni qo'yib, ustiga selofan yoki fol'ga yopib,
og'irroq taxtacha bilan ustidan yaxshilab (g'ajirdatib) bosasiz (tekislash maqsadida)

Fol'gani olib ustiga kremni qolganini surasiz. Bezak uchun shokoladlik glazur' bilan bezasangiz bo'ladi yoki yong'oq sepsangiz ham bo'ladi.  1-2 soat muzlatgichda qo`ying! 

Yoqimli ishtaha!!! 


11 комментариев:

  1. tarifler ichun kooop teshekkur.men afganistanden kegen ozbeklerdenmen. turkiyede ikamet kilemiz. sizi blogizi yengi kordim. faydelenyepmen koop teshekkur. ama rusche bogenlerdiyem ozbekcheyem yazseyz koop yakhshi boledi. kolleriz dert kormesin. bugun hem mıshka nı kildim . kop yakhshi keldi. blogimdeyem yazemen ia. siz hem ziyaret kiseyz soyinemen... selamlar...

    ОтветитьУдалить
  2. salam meksudehan,
    men mishkani kilip kordim . bes, khamiri kettikrag boldi. yumşekkine mes. :(

    ОтветитьУдалить
  3. ÜmmüAbdullah2
    Har doim hamma masalliklarni 1 idishda o`lchab soling, masalan, shakarni qaysi stakanda solsangiz, unni ham shu stakanda va qatiqniyam shu stakanda soling. menimcha sizda stakanlar farq qilgan bo`lishi mumkin.

    ОтветитьУдалить
  4. SALOM,BLOGIZ JUDA YAXSHI ,OMAD SIZGA.
    SAVOLIM BOR EDI,KORJLAR ALOXIDA PISHIRIB OLINADIMI,AGAP SHUNDAY BULSA BEZESI KEYINGI KORJLARGACHA UTIRIB QOLMAYDIMI,XAR BIR KORJ 30-35 MIN PISHSA,2 SOATDAN OSHIQ FAQAT KORJLARNI PISHIRISHGA KETADIMI? jAVOB UCHUN OLDINDAN RAXMAT

    ОтветитьУдалить
  5. @ Anonymous
    Korjlarni hohlasangiz 4sini ham bir paytda pishirib olishingiz mumkin agar duhovkangizga sig`sa, yoki 2 tadan. Manda 2ta list bir qatorga sig`adi.
    Agar 1-1dan pishirib olsangiz ham hamma korj pishib chiqquncha bizelar o'tirmaydi,chunki past olovda ko'p vaqtda pishadi.

    Omad :) Tashrif uchun tashakkur, Yangi receptlarimizniyam kutib qoling:)

    ОтветитьУдалить
  6. Net slov, will make it as soon as possible!

    ОтветитьУдалить
  7. greckiy oreh na mindalj mozhno zamenitj?
    Makusha, eshe voprosik: znaeshli ti recept pirozhnih "ezhik", ya nashla na drugom saite, no tam bez poshgovo foto , mne bez foto trudnovato. Ne moglabi ti pokazatj kak gotovyat eti pirzhenki.
    zaranee spasibo!

    ОтветитьУдалить
  8. Sposibo:)
    Mindal' ne sovetovala bi, greckiy oreh nejnee chem mindal' i ochen' sovmestim s bize.

    A ezhik poka u menya net poshogovo, no skoro budet:)

    ОтветитьУдалить
  9. Makusha, u menya na samom posledem (4) korzhe beze voobshe oselo, pochemu , podskazhi?

    ОтветитьУдалить
  10. Assalomu alaykum, avvalambor sizga o`z minnatdorchiligimni bildiraman.Bizlar uchun shu saytni ochib juda yaxshi ish qilibsiz.Olloh sizdan rozi bo`lsun.Qo`llaringiz dard ko`rmasun.Sizni ashadddiy muxlisiz.

    ОтветитьУдалить
  11. Walaykum Assalom Dilhushoy,

    Samimiy tilaklariz uchun tashakkur!!! Kamtarona xizmatimizni yuksak baxolaganingiz uchun sizgayam raxmat. Receptlar sizga yoqayotganidan boshimiz ko'kkga yetdi. :)

    ОтветитьУдалить