- 150 gr. saryog' (yoki margarin)
- 3,5-4 stakan un
- 6 tuhumning sarig'i
- 0,75 stakan smetana (yoki qatiq)
- 0,5 choy qoshiq soda
Bize:
- 6 tuhumning oqi
- 1,5 stakan shakar
- 200 gr. yong'oq maydasi.
Krem:
- 180 gr. saryog'
- 1 quti quyultirilgan sut (sgushennoe moloko)
tayyorlanishi:
yog' bilan un yaxshilab uqalanadi
boshqa idishda tuhumning sarig'i+smetana(yoki qatiq)+chaynaya sodani aralashtiramiz
Tuhumlik aralashmani unlik qorishmaga qo'shib, xamir qoramiz.
Oldin xamir sal yopishqoq bo'ladi, mushlayverasiz silliqqina
yopishmaydigan yumshoq xamr hosil bo'ladi
Ajratib olib qo'yganimiz tuhumning oqini bir chimdim tuz bilan yaxshilab
ko'pirtiramiz va sekin sekin shakarni qo'shamiz, tayyor bizega yong'oq
maydasini qo'shamiz
Xamirni 4 bo'lakka bo'lamiz va har bir zuvalachani listimiz razmerida yoyamiz
har bir yoyilgan zuvala ustiga yong'oqli bizemizni 1/4 qismini(har zuvalaga 1qismi)
surib chiqamiz
va 325F (150C) da 30-35 minutcha yoki qizarib pishguncha pishirib olamiz
Navbat kremga: hona haroratida erib turgan saryog' bilan
quyultirilgan sut yaxshilab krem holiga kelguncha aralashtiriladi.
sovugan korjdan birini olib ustiga kremning 1/4 qismini surib,
ustiga 2 korjni qo'yib unga ham krem surib,
3chi korjni qo`yib yana takrorlaymiz
ustiga 2 korjni qo'yib unga ham krem surib,
3chi korjni qo`yib yana takrorlaymiz
3ta korjga krem surgandan keyin 4 korjni qo'yib, ustiga selofan yoki
fol'ga yopib,
og'irroq taxtacha bilan ustidan yaxshilab (g'ajirdatib)
bosasiz (tekislash maqsadida)
Fol'gani olib ustiga kremni qolganini surasiz. Bezak uchun shokoladlik
glazur' bilan bezasangiz bo'ladi yoki yong'oq sepsangiz ham bo'ladi.
1-2 soat muzlatgichda qo`ying!
Yoqimli ishtaha!!!
tarifler ichun kooop teshekkur.men afganistanden kegen ozbeklerdenmen. turkiyede ikamet kilemiz. sizi blogizi yengi kordim. faydelenyepmen koop teshekkur. ama rusche bogenlerdiyem ozbekcheyem yazseyz koop yakhshi boledi. kolleriz dert kormesin. bugun hem mıshka nı kildim . kop yakhshi keldi. blogimdeyem yazemen ia. siz hem ziyaret kiseyz soyinemen... selamlar...
ОтветитьУдалитьsalam meksudehan,
ОтветитьУдалитьmen mishkani kilip kordim . bes, khamiri kettikrag boldi. yumşekkine mes. :(
ÜmmüAbdullah2
ОтветитьУдалитьHar doim hamma masalliklarni 1 idishda o`lchab soling, masalan, shakarni qaysi stakanda solsangiz, unni ham shu stakanda va qatiqniyam shu stakanda soling. menimcha sizda stakanlar farq qilgan bo`lishi mumkin.
SALOM,BLOGIZ JUDA YAXSHI ,OMAD SIZGA.
ОтветитьУдалитьSAVOLIM BOR EDI,KORJLAR ALOXIDA PISHIRIB OLINADIMI,AGAP SHUNDAY BULSA BEZESI KEYINGI KORJLARGACHA UTIRIB QOLMAYDIMI,XAR BIR KORJ 30-35 MIN PISHSA,2 SOATDAN OSHIQ FAQAT KORJLARNI PISHIRISHGA KETADIMI? jAVOB UCHUN OLDINDAN RAXMAT
@ Anonymous
ОтветитьУдалитьKorjlarni hohlasangiz 4sini ham bir paytda pishirib olishingiz mumkin agar duhovkangizga sig`sa, yoki 2 tadan. Manda 2ta list bir qatorga sig`adi.
Agar 1-1dan pishirib olsangiz ham hamma korj pishib chiqquncha bizelar o'tirmaydi,chunki past olovda ko'p vaqtda pishadi.
Omad :) Tashrif uchun tashakkur, Yangi receptlarimizniyam kutib qoling:)
Net slov, will make it as soon as possible!
ОтветитьУдалитьgreckiy oreh na mindalj mozhno zamenitj?
ОтветитьУдалитьMakusha, eshe voprosik: znaeshli ti recept pirozhnih "ezhik", ya nashla na drugom saite, no tam bez poshgovo foto , mne bez foto trudnovato. Ne moglabi ti pokazatj kak gotovyat eti pirzhenki.
zaranee spasibo!
Sposibo:)
ОтветитьУдалитьMindal' ne sovetovala bi, greckiy oreh nejnee chem mindal' i ochen' sovmestim s bize.
A ezhik poka u menya net poshogovo, no skoro budet:)
Makusha, u menya na samom posledem (4) korzhe beze voobshe oselo, pochemu , podskazhi?
ОтветитьУдалитьAssalomu alaykum, avvalambor sizga o`z minnatdorchiligimni bildiraman.Bizlar uchun shu saytni ochib juda yaxshi ish qilibsiz.Olloh sizdan rozi bo`lsun.Qo`llaringiz dard ko`rmasun.Sizni ashadddiy muxlisiz.
ОтветитьУдалитьWalaykum Assalom Dilhushoy,
ОтветитьУдалитьSamimiy tilaklariz uchun tashakkur!!! Kamtarona xizmatimizni yuksak baxolaganingiz uchun sizgayam raxmat. Receptlar sizga yoqayotganidan boshimiz ko'kkga yetdi. :)