Xamiriga
1. 100 gr margarin yoki saryog'
2. 1 stakan suv
3. 0,5 choy qoshig`ida tuz (agar margarin yoki saryo`g tuzli bo`lsa shart emas)
4. 180 gr un 5. 4 tuxum
Kremiga:
1. 1 dona tuxum
2. 1 stakan shakar
3. 2 osh qoshiq un
4. 2 stakan sut
5. 50-75gr saryog'
6. ozgina vanillin
tayyorlanishi:
bir kostrulkaga 1stakan(yoki piyola, agar suvni piyolada solsangiz, unni ham piyolada soling)suvni solib qaynatamiz, suv qaynagandan keyin 100gr. saryog+tuzni solib qaynash darajasiga etgandan keyin 1 stakan unni qo`shib, past olovda yaxshilab aralashtiramiz(yarim-1munutcha, uzr shu joyini rasmga olmagan ekanman boshlab qo`yib keyin esimga tushdi)va olovni o`chirib hamirni boshqa idishga olamiz (tezroq sovishi uchun) mana bu ko`rinishda bo`ladi
va 180 grausga qizib turgan duhovkaga o`rta qatorga qo`yamiz, 15 minutga pishib qoladi. Duhovkani ochmaymiz, k`otarilgan eklerlarimiz o`tirib qoladi, agar sabringiz yetmay o`chib qo`ysangiz(manda ko`p bo`ladiga holat:) ) hecham kuyunmang duhovkada yana ko`tariladi.
Eklerlar tayyor bo`lguncha
kerm tayyorlaymiz.
1tuhum bn 1stakan shakarni yaxshilab aralashtirib 2 qoshiq unni qo'shib aralashtiriladi.
1tuhum bn 1stakan shakarni yaxshilab aralashtirib 2 qoshiq unni qo'shib aralashtiriladi.
Kremni tayyor bo`lganini qaynashidan bilamiz, huddi mannaya bo'tqasiga o`xshab bilqillab qaynaydi.
Gazdan olib yana bir ikki aralashtirib
Gazdan olib yana bir ikki aralashtirib
ana krem tayyor.
Yokimli ishtaxa! :)
kop mezzelik korilyepti. kolleriz dert kormesin..
ОтветитьУдалитьÜmmüAbdullah
ОтветитьУдалитьKatta raxmat :)
Iliq fikrlaringiz uchun tashakkur. Blog sizga yoqqanidan judayam hursandman. Blogimni Nomi Bekajon-Xozayushka. Bu blog bo'lgani uchun adres sal uzunroq. 2-3 Marta kirganingizdan keyin, kompyuter brauzerizga b harfini yozishiz bilan by blogni chaqarib beradi. :)
ОтветитьУдалить