1-2 talablar asosida bugun o'zim biladigan Somsa hamiri va qatlash usuli bn ulashmoqchiman.
Hamiri uchun kerakli masalliqlar:
- 4 stakan un
- 1 stakan issiq (qo'l kuymadigan darajada) suv
- 1 tuhum
- 50 gr. saryog'
- 1 choy qoshiq tuz
- krahmal (xamir yoyish uchun)
- Saryog' yoki o'simlik yg'i (Jir)*
Qiyma:
O'zingiz yoqtirgan hohlagan bir qiyma (qovoqli bo'lsin, hoh go'stli, hoh ismaloqli)
shlatishingiz mumkin. Man go'stli qiyma ishlatdim.
Xamir qorishga mo'ljallagan idishimizga un, tuz, suv, tuhum va eritilgan saryog'ni solib,
yumshoq, qo'lga yopishmaydigan hamir qoramiz
Hamirni teng 3 zuvalaga bo'lib, qiyma xozirlaguncha ustini yopib, qo'yamiz
Qiyma uchun: go'shtni yog'li joyidan kvadrat shaklida to'g'rab olib, to'g'ralgan go'shtning 4 dan 3 qismiga teng piyoz to'g'rab olamiz.
Ta'bga ko'ra tuz, murch, ziravorlar va ko'katlar qo'shish mumkin
Aralashtirib..
Xamir yoyishga o'tamiz.
Har bir zuvalani un o'rniga krahmal sepib, yupqaroq yoyib chiqamiz.
Hohlasangiz 2 zuvalani 1 martada yoyish mumkin.(rasmdagidek sal kattaygach 2 hamirni krahmal sepib, ustma ust qo'yib yoyilaveradi)
Kraxmal tufayli zuvalalarni qanchalik yupqa yoysangiz ham ular bir biriga yopishmaydi
3 zuvalaniyam yoyib bo'lgandan keyin, 1-yoyilgan xamirni qo'yib, eritilgan o'simlik yog'i(*1) bilan yog'lab, ustiga 2-yoyilgan hamirni qo'yamiz..
uni ham ustini yog'lab, 3-yoyilgan hamirni qo'yib yog'lab...
(rasmda 3 qat xamirni ko'rsatishga urungandim, yaxshi chiqmadi)
rulet qilib o'raymiz.
Ruletni 22-24 bo'lakka bo'lamiz.
Har bir bo'lakni yonidagi hamir tamom bo'lgan joyini olib orqasini yopib
chiqamiz (yoyilganda qatlar orasi ochilmasligi uchun)
Bo'laklar yoyilib, qiyma solib bukilgach(*2)....
200C yoki 380F gradusga qizigan duhovkada 35-40 minut yoki
usti chiroyli qizarib chiqquncha pishirib olamiz
Yoqimli ishtaxa!!!
Eslatma:
(*1) O'simlik jiri
(*2) qiymani orqasi berkitilgan tomonga solib buksangiz, somsalar yuzi tomon chiroyli chiqadi.
segodnya delala tvoi samsi, no pochemu to nachinka bila ochenj suhaya, neznaesh pochemu?
ОтветитьУдалитьЛука надо больше и будет хорошо
УдалитьAnonymous Sposibo
ОтветитьУдалитьA v duhovke ne perederjala? Myaso v morozilke derjesh ili v holodil'nike. V morozilke myaso stanovitsya suhim i kogda delaesh' nachinku nado pobol'she luka lojit'
da,kogda samsi bili zolotistogo cveta ya viklyuchila duhovku i ostavila ih gde-to na 5-7 min v duhovke. a myaso vsedga iz morozilki beru.a samsi u tebya ochenj krasivie poluchilisj, skoljko v inete ne rila takih sams ne videla!
ОтветитьУдалитьMakusha, skoljko nuzhno masla dlya razmaski rasskatonogo testa(ya beru sliv.maslo vmesto rastiteljnogo zhira).
ОтветитьУдалитьp.s. pokazhi pozhaluysta foto etogo zhira kotoroe ti ispoljzuesh.
primerno 100-150 gr. maslo.
ОтветитьУдалитьvot jir https://www.samedaygrocerydelivery.com/products/g650.jpg
Assalom aleykum, Alloh dadayizni joylarini jannatdan qilsin ilohim, sizga esa kup sabr bersin! Qullariz dard kurmasin, bugun sizzi somsayizda pishirib kurdim, judayam bir chiroyli hamda mazzali chiqdi, va yuli juda oson ekan, bunaqa shirin somsa hecham pishirmagan ekanman, katta raxmat sizga!
ОтветитьУдалитьVay Makushapa, shu hamiriz bilan somsa qildim manam, faqat ozgina droj bilan, tugishda Chustiyni usullari bilan yurak shaklida tugdim, bizikilarga rosa yoqdi, huddi zakas somsalarga o'xshab zo'r chiqti, kotta rahmat. InshaAlloh shanba kuni mehmonga boramiz, shunaqa somsa qivomoqchiman. Sizga kotta rahmat.
ОтветитьУдалитьassalamu alaykum. shu retsep asosida somsa qildim,judayam-judayam mazali chiqdi,raxmat ajoyib retsep uchun.
ОтветитьУдалитьlekin bilasizmi,bir tanishim,mana shu jirni cho'chqa yog'iga o'xsharkan,o#simlik yog'i bo'lmasligi ham mumkin deb rosa asab qildida,jirni rangi oqligiga.shunga shu masalada nima yordam bera olasiz?! raxmat.
Walaykum assalom Hadija
ОтветитьУдалитьsomsa yoqqanidan judayam hursandaman. Yaxshi kunlarizga ishlating receptni:)
Jirga keladigan bo'lsak, man "Crisco all Vegetable shortening" ishlataman. Tarkibida umuman hayvon yog'i ishlatilgan degan joyiga ko'zim tushmadi :) Tarkibini yaxshilab o'qib, faqat o'simliklardan ishlanganini sotib olaman.
Juda ishonmasangiz, kaysi firmani mahsuloti bo`lsa, ko'rsatilgan telefon raqamiga qo'ng'iroq qilib ham o'rganish mumkin))
javobiz uchun raxmat kattakon. Biz UK da turamiz,siz ko'rsatgan jirni rasmini ko'rgandim huddi shunga o'xshash "vegetable oil" bor ekan bu yerda ham shundan ishlatgandim,manga yoqdi.
ОтветитьУдалитьHadija UKni qaysi shaharida turasiz? Manam UKdaman Londonda. Musofir yurtda vatandowlani topiw juda yoqimli narsade :)
УдалитьОбалденная самса у вас! И такая слоистая. Надо обязательно попробовать самой сделать...
ОтветитьУдалитьА ты не могла бы рецепт на русском мне в личку на say7 отправить? Буду очень благодарна!
ОтветитьУдалитьOchen' prayatno slishat eto ot vas Aliya!
ОтветитьУдалитьOtpravila recept na lichku.
Ja proshu mne toze po russki! moi @ eto kalidara@wp.pl
УдалитьУважаемые читатели! Рецепт теста для самсы на русском напишу здесь...
УдалитьУ Алии тоже есть етот самый рецепт, можете у нее тоже посмотреть :)
для теста:
4 ст. муки
1 яйцо
1 ст. теплой воды
60 г слив. масла
0,5 ч.л. соли
Замесить теста, разделить на 3 части (скатать каждую часть в колобок) и оставить накрыв на 20-30 мин. Тестo станет мягкой и приятной работать. Раскатать каждый колобок тонко (2-3мм) Раскатывать тесто нужно на крахмале!
Остальное можно увидеть на фотографиях, или у Алии ...
http://kulinariya123.blogspot.com/2012/05/sloenaja-samsa.html#ixzz2pMo4S3md
ОтветитьУдалить
SALOM MAKUSH CAMSANI HAMIRINI UN URNIGA FAKAT KRAHMAL SEPIB YOYILADIMI
ОтветитьУдалитьHamirni krahmal bilan yoyilsa hamir mayiroq va yumshoqligi saqlanib qoladi. Sinab ko'ring:)
ОтветитьУдалитьзамечательно выглядит! Очень хотелось бы получить рецепт на русском языке, если Вас не затруднит
ОтветитьУдалитьОбалдеть А мне можно на русском языке рецепт Буду очень благодарна!kapustina.larisa@mail.ru
ОтветитьУдалитьSalom Makush,
ОтветитьУдалитьkrahmalni qaerdan olsa buladi? uning qanaqa turidan olish kerak?
Retcept uchun Raxmat!
Walaykum salom
ОтветитьУдалитьKrahmalni magazinlardan topasiz. Qaerda yashashingizga bog`liq.
Bug'doy krahmali yoki Makkajo`hori krahmali ishlatish mumkin
Bug'doy krahmali - Wheat starch
Makkajo`hori krahmali - Corn starch.
Man ko`pincha Corn starch ishlataman.
Makusha, siz zuvalachalarni ochkanda un sepip ochasizmi?
ОтветитьУдалитьYo'k, un sepmasdan ochaman. Muzlatkichda qo`yib qo`yib, 2-3 tadan olib ochsangiz unsiz ochishga qulay bo`ladi:)
Удалитьесли не трудно, прошу вас напишите и мне этот рецепт на русском а еще рецепт "BOREK": nanagur@yahoo.com.
ОтветитьУдалитьзаранее спасибо.
я тоже хотела бы на русском этот рецепт иметь,а может у Вас есть ссылочка,где есть уже этот рецепт,ведь многие просят.Заранее спасибо.ilfed@mail.ru
ОтветитьУдалитьс уважением,Татьяна.
Vsem kto prosit na russkom, otpravila po pochte :)
ОтветитьУдалитьIzvenyayus' za ne udobstvo, kak tol'ko vremya budet, na russkom syudaje napishu...
Eсли не трудно, прошу вас напишите и мне этот рецепт Самсы на русском а еще рецепт "BOREK":gmarina2000@yahoo.com.
Удалитьзаранее спасибо.
Marina otpravila recept.
УдалитьMakush, пожауйста напишите мне рецепт на русском ta_s_ya@i.ua
ОтветитьУдалитьta_s_ya@i.ua пожалуйста напишите мне сюда рецепт. благодарю
ОтветитьУдалитьMakush, здравствуйте!!! а не могли бы вы и мне скинуть рецептик самсы kolibri.com@mail.ru.Она у вас обалденная. спасибо
ОтветитьУдалитьДобрый день! Мы с родителями тоже в Узбекистане жили в г. Пахтакор, я родилась там. А в 91 году переехали. Очень понравились самсушки, такие классные! Можно мне тоже рецептик и если можно и рецепт люля кебаба. Моя почта samariya7@yandex.ru
ОтветитьУдалитьзаранее зур ряхмят))
daute mne recept na russkom. spasibo,berdichev17@yahoo.com
ОтветитьУдалитьAssalamu alaykum,makush opa! salomatmisiz? sizga kichikkina xushxabar va yangilik! :) Aliya sizni somsalarizgizni qilishga muvaffaq bo'ldi! blogiga bir qarab qo'ying,u yerda yana bir sovg;acha bor siz uchun! (lekin ,sizdan so'roqsiz,(avtori siz ekanligingizni ko'rsatgan xolda!)boshqalar bn bo'lishganim uchun retseptni, rozi bo'ling!!! :)))comentingizni kutaman,avtor sifatida! salomat bo'ling!!!
ОтветитьУдалитьWalaykum Assalom Munavvara!
УдалитьJudyam hursand bo`ldim Aliya tayyorlab ko`rganlaridan va siz ham ulashganingizdan albatta roziman :)
Yaxshi kunlarda dasturhonimizda hammni hursand qilsa, man hursand Inshallah :)
ASSALOMU ALEYKUM! Ochen' ponravilis' mne vashi samsi! Prishlite pojaluista recept na russkom jazike, na( ulan.aliev@onet.pl) , zaranee spasibo!
Удалитьassalomu alaykum rahmat resept uchun taerlab kurdim judaym mazzali chiqdi ayniqsa hamirini krahmal bn shunaqangi tez va mayn eyilarkan uydagilarimizgaym hammaga eqdi doim sog buling rahmat yana bir bor
ОтветитьУдалитьWalaykum assalom!
УдалитьMuhayo arzimaydi janim :)
Sizga yoqqanidan judayam hursandman. Yaxshi kunlarizda ishlating iloyim :)
Скиньте и мне пожалуйста рецепт на русском. Большое спасибо.natalia_zdr@yahoo.com
ОтветитьУдалитьMakush Hi !!!!!
ОтветитьУдалитьSkinte mne tozze na russian recepe etogo proizvedenija iskusstva.
Mnogo let zzila v Tashkente, ochen` ljublju etot gorod, tradicii i konechno zze kuhnju.
A seichas yzze mnogo let v USA, schastliva, chto nashla vash recepe, i bydy zzdat:
biller446@mail.ru
Assalomu alaykum. Barchangizga muborak ramazon oyi qutlug' bo'lsin. Man somsani hamirini huddi shunaqa qilardim lekin krahmal iwlatmasdim. Bu reseptni uqiganimdan keyin qidirib qidirib zurg'a topdim krahmalni rus magazinida. Bugun oyijonimni tugilgan kunlari. Shu somsadan qilib kurmoqchiman. Man hizir UKdaman.Ummu Hadija ham shu yerda ekanla. Tanishib olsak bularkan. Musofir yurtda uzbeklarni kurish juda boshqachade:) somsa qanday chiqqanini hali yozib yuboraman.
ОтветитьУдалитьDildoraxon,biz Chelmsfordda/Essex da turamiz. :) bu commentga javob yozishdan oldinroq tanishib ham olibmiz. :) lekin har ehtimolga qarshi yana yozib qoyyapman,yana boshqa blog oquvchilari UK da yashashsa,bu commentni oqib tanishishlari mm deya yaxshi niyatda! :) dostlaring kop bolsa musofir yurtda qanday yaxshi! :) Tashakkur!
УдалитьЗдравствуйте!скинь пожалуйста и мне))уж очень они мне понравились... заранее благодарю kz.almazhan@mail.ru
ОтветитьУдалитьПожалуйста напиши мне рецепт на русском. заранее спасибо. natalia_zdr@yahoo.com
ОтветитьУдалитьассаляму алейкум!и мне пожалуйста тоже рецептик на почту пришлите)))))))))) gulfiya90@list.ru Гуля
ОтветитьУдалитьКлассный рецепт,рахмат!
ОтветитьУдалитьMAKUSH здравствуйте!Потрясающе красивая самса , представляю какая вкусная !Я родом из Ташкента ,люблю готовить самсу ,но у меня не такая слоистая ,если не трудно ,напишите ,пожалуйста рецепт на русском .Заранее спасибо Генриетта iklubakov@gmail.com
ОтветитьУдалитьАссаляму алейкум, MAKUSH!
ОтветитьУдалитьСамса просто обалденная на фото и не только самса!!! Просто слюньки текут... Не могли бы прислать мне на e-mail (zhanarimangali@mail.ru) Ваши замечательные рецепты приготовления самсы и борека на русском языке, буду очень и очень благодарна Вам!
С уважением Жанара
Ассаляму 1алейкум Макуш.очень понравилась ваша самса немогли бы вы прислать на мой имейл рецепт пожалуйста. raymanidriss@hotmail.com Заранее большое спасибо:)
ОтветитьУдалитьWalaykum assalam.
Удалитьotpravila recept :) Sorry za pozdniy otvet
dosmahabat@mail.ru Отправьте мне тоже на русском, Заранее спасибоо!!!!!
ОтветитьУдалитьочень аппетитная самса! Не могли бы вы ту в коментарии написать рецепт по русски?
ОтветитьУдалитьАссалам Алейкум. хотелось бы узнать просто рецепт теста на русском, спасибо за ранее!
ОтветитьУдалитьУважаемые читатели! Рецепт теста для самсы на русском напишу здесь...
ОтветитьУдалитьУ Алии тоже есть етот самый рецепт, можете у нее тоже посмотреть :)
для теста:
4 ст. муки
1 яйцо
1 ст. теплой воды
60 г слив. масла
0,5 ч.л. соли
Замесить теста, разделить на 3 части (скатать каждую часть в колобок) и оставить накрыв на 20-30 мин. Тестo станет мягкой и приятной работать. Раскатать каждый колобок тонко (2-3мм) Раскатывать тесто нужно на крахмале!
Остальное можно увидеть на фотографиях, или у Алии ...
http://kulinariya123.blogspot.com/2012/05/sloenaja-samsa.html#ixzz2pMo4S3md
Makusha, kecha shu osimlik yogidan olip keldim, lekin sariq ranglik ekan, sizda oqmi?
ОтветитьУдалитьTarkibida nimalar bor yozip berasizmi, shunga qarap dukonda qariman.
Sliv yogdin ham qimmat ekan!
Shirinlik pishirganda ham shuni ishlatsa boladimi, medoviy kex va hakazo?
Oldindan rahmat :)
Assalomu alaykum,
УдалитьMandagi o`simlik yog`i oqroq ha. Tarkibi suvi olingan o'simlik moylaridan iborat. Ko'pincha; paxta, pista, soya...
Margarin yoki sl.maslo o`rniga (Kremda tashqari) pishiriqlaga ishlatsangiz bo`ladi.
Assalamu alaykum retsept uu katta raxmat
ОтветитьУдалитьQo'shimcha: Hamirni vaqtingizga qarab 1 kundan 1 haftagacha holodil'nikda rulet holida saqlashingiz mumkin, ta'm va ko'rinishiga aslo ta'sir qilmaydi
oddiy xolodilnikdami yoki muzxonasidami uzr kamentarlarni öqimadim agar bunga javob bergan bölsangiz uzr
Waalaykum assalom.
УдалитьHamirni huddi shu qo'shimchadagi rasmdagiday (faqat tog'arachani ustini plenka bn yopib) qilib, oddiy holodol'nikda saqlashingiz mumkin. Asosiysi plenka hamirga tegmasligi va terlab, suvi hamirga oqmasligi kerak...
Assalamu alaykum xamirni yoglagandan keyin xaladelnikda qöymasdan pishirgansiza germanyani qaysi shahridasiz tanishsak böladimi biz münchendamiz
ОтветитьУдалитьWalaykum assalom
УдалитьHamirni yog'lab, holodil'nikka qo'ymasdan pishirganman. Holodil'nik masalasi, vaqti oz, bolalik ayollaga, yoki mehmon kutishda qo'l keladi :)
P.S. Man Germaniyada turmaymanda. Lekin, jon deb tanishaveraman. Facebookda Bekajon-Hozyayushka deb qidirsangiz borman :)
Assalomu alaykum! Katta rahmat ajoyib retsept uchun! Uydagilaga juda yoqdi. Qo'shnigayam bergandim, har ko'rganda rahmat aytyapti :)
ОтветитьУдалитьWalaykum assalom!
УдалитьArzimaydi Guli. Sizga yoqqanidan judayam hursandman!!!
Recept yaxshi kunlarizga asqotsin :))
sizga katta rahmat opajon! juda ajoyib chiqdi, tayyorlab ko'rdim!
ОтветитьУдалитьСпасибо за рецепт. Но можно попросить еще один рецепт где не нужно три теста за раз катать, я и с одним еле управлюсь а три пласта сразу это прям выше меня и многих друших девушек. Пожалуйста подумайте о моей просьбе. Я очень желаю сделать такую красивую и хрустящую сомсу, но к сожалению пока у меня не получается.
ОтветитьУдалитьZdravstvuyte Elmirahon.
УдалитьTesto ne kataetsya za raz. A nado katat' otdel'no kazhdogo. Posle katki smazivaetsya maslom i 3 plasta lozhitsya drug na druga. Posle ckruchivaetsya plotno v ruletik.
Esli chto ne ponyatno, pishite. Budu rada pomoch' :))