воскресенье, 26 декабря 2010 г.

Limon Glazurli Limonli Tort - Глазированный лимонный торт



Hamiri uchun:
  • 200 gr. saryog'(sl.maslo(hona haroratida))
  • 1st. shakar
  • 4 tuhum
  • vanilin
  • 1 katta lemon cedra(lemon po'sti sariq qismi faqat)si
  • 2 st. un
  • 4 dan 1 choy qoshiq tuz
  • 2 choy qoshiq razrihlitel'
  • 60 ml. limon suvi
Lemonli glazur'

  • 1 st. elangan shakar upasi(saharnaya pudra)
  • 2 osh qoshiq limon suvi
Hona haroratidagi saryog'ni mikserda aralashtrib..

shakarni qo'shib...

yana aralashtirlidi.

Aralashmaga bitta bittadan tuhum qo'shilib...

har tuhum solingandan so'ng yaxshilab aralashtiriladi.
vanilin va limon cedrasini ham qo'shib aralashtiriladi.

Un, tuz, razrihlitel' va limon suvini qo'shib...

bir hil massa bo'lguncha aralashtiriladi

Hamirni yog'lab, unlangan qolipga solib, 350F yoki 180C ga qizigan duhovkada

45-50 daqiqa yoki gugurt cho'pi toza chiqquncha pishirib olinadi
va 10-20 daqiqa sovitib qo'yiladi

Limonli glazurni tayyorlash uchun:
elangan shakar upasiga limon suvini qo'shib

yaxshilab aralashtiriladi. Agar glazur' siza quyuq tuyilsa ozgina limon suvidan qo'shish mumkin

Tayyor glazur' tor ustiga quyiladi va usti tekislanadi.
Tayyor! Yoqimli ishtaxa!

Qo'shimcha: Hohlovchilar tortni o'rtasiga o'zlariga yoqqan har qanday krem(zavarnoy+ limon cedrasi, Slivochniy+1qoshiq limon suvi va cedrasi, smetanalik krem+limon cedrasi) surib ham iste'mpl qilishlari mumkin.

10 комментариев:

  1. Maksuda bu tortni glazurini pishirmaka garak yoqmi? Saharni pudra bilan limon suvini aralashtirsak buldimi?

    ОтветитьУдалить
  2. Dili
    yo`k pishirmak garakmidi, limon suv bn saharnaya pudrani aralashtirasiz bo`ldi :)

    ОтветитьУдалить
  3. Assalam alaykum, bu recept uchun ham kattakon raxmat.Qilib kurdim,juda mazzali chiqdi,faqat duhovkam sal muammoli bulgani uchun,uni bir necha marta ochib listni to'girlashimga tog'ri keldi, shunga bulsa kerak sizday ko'tarilmadi,yoki razrihlitelni ko'proq solishim kerakmidikin?Unni elab ham soldim... Smetana+limon cedrali kremni ham qildim,hammasi bulib mazzasi cheesecake nikiga uhshadi. Hullas juda juda yoqdi! Tashakkur!

    ОтветитьУдалить
  4. Анонимный6 мая 2011 г., 1:07

    blogizzi qarab chiqdim.judayam qiziq receptla borakan.o'zi umuman qo'liz gulakan.bitta savolim bor.man tort pishirganimda ba'zida o'rtasi ko'tarilib ketadi.duhovkadan olganimdan keyin cho'kib qoladi.a sizzikida bir tekisda chiqqan.siri bormi buni?

    ОтветитьУдалить
  5. А.а Макушапа рахмат,шу тортиззи роса яхши ку'раман

    ОтветитьУдалить
  6. Анонимный15 июля 2014 г., 9:54

    Makusha, sliv yogni sal kamaytirsa boladimi? 200 gr menga kop bilindi

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Tayyorlab ko`ring, pishirganda bilinmaydi yo`gi ;)

      Удалить
  7. Otlichnii recept, no nekotorie ingridienti ys ne ponyala, mojno na russkom napisat

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Тесто:

      сл.масло - 200 гр.
      сахар - 1 стакан
      яйца - 4 шт
      ванилин
      цедра 1 лимона
      мука - 2 стакана
      соль - 1/4 ч.ложка
      разрыхлитель - 2 ч.ложка
      сок лимона - 60 мл.

      Лимонная глазурь

      сахарная пудра -1 стакан
      сок лимона – 3 ст. ложки

      Удалить