вторник, 22 июля 2014 г.

Palmier - Francuz pishirig'i


Yaqinda Shokoladli Napoleon recepti va qatlash uslubi bilan ulashgandim. Recept ta'rifida hamirni yarmini keyinroq ishlatishga olib qo`ydim degandim. Mana o`sha olib qo`yilgan hamridan tayyorlangan Francuz pishirig`i. Muzlatgichda tayyor hamiringiz bo`lsa, kutilmagan mehmon uchun, choy qaynaguncha tayyor bo`ladigan va albatta mehmoningizni mutlaqo be'farq qoldirmaydigan pishiriq.

Masalliqlar:


Tayyor qatlama hamirni 5-7mm qalinlikda yoyib,
 bir-biriga qarama-qarshi rulet qilib o'raladi va  2 sm qalinlikda bo'laklarga kesiladi 
(rasmda ko'rish mumkin)
 

ikki tomonigayam shakar sepib, 
pergament to'shalgan listga qo'yib...

400 F (200 C ) darajada  oldindan qizdirilgan duhovkada 
10-12 minut pishirib olinadi

Pishiriqlar tayyor!
Ustida shirin karamel' mmmm :)


 Yoqimli ishtaha!!!

2 комментария:

  1. Qo'llarizga sog'liq Makusha opa! :) Judayam ajoyib chiqibdi! Nasib bolsa bir pishirib koraman! Resept uchun kattakon raxmat! ♡

    ОтветитьУдалить
  2. Rahmat katta Munavvara! :))
    O'zim ham ancha bo'ldi qilmadim. Ayniqsa shirinlik yoqtirmaydiganlar uchun ayni muddao.

    ОтветитьУдалить