пятница, 5 августа 2011 г.

Parhez baliq


Kerakli masalliqlar:
* Baliq (manda salmon balig'i)
* tuz
* qora murch
* 2-3 osh qoshiq zaytun yog'i

 Baliqni kattaroq bo'laklarga bo'lib, ta'bga ko'ra tuz va murch sepib

qizgan tavaga 2 osh qoshiq zaytun yog'i solib...

baliqni bir tomonini o'rta olovda qizartirib olamiz. Taxminan 5-6 minut.

Iloji boricha baliqni ustidan yengil  bosib turamiz. Bu judayam muhim!

Baliqlarimizni aylantirib ikkinchi tomoniniyam huddi shunday
(o'rta olovda, ustini bosib turgan holda 6-7 minut)
pisirib olamiz

Tez pishar, parhez balig'izmiz tayyor! Yoqimli ishtaxa!

Qo'shimcha: Biz baliqni ismaloq bilan tanavvul qilishni yoztiramiz. Ismaloqni 1-2 daqiqa qaynagan suvga solib olamiz va ozgina sarimsoq+zaytun yog'li aralashmada aralashtirib olamiz. Ta'bga ko'ra tuz va qora murch qo'shish mumkin. Yoqimli ishtaxa!

Комментариев нет:

Отправить комментарий