* 1 stakan jigar rang shakar
* 165gr(3/4 stakan)saryog`
* 1/2 choy qoshiq korica
* 2 osh qoshiq rom yoki 0,5 choy qoshiq rom ekstrakti+2 osh qoshiq suv
* 3 banan(kattasidan)
* 3/4 stakan oddiy shakar
* 2 tuhum
* vanilin
* 1,5 stakan un
* 0,5 choy qoshiq razrihlitel'
* 1/4 choy qoshiq iste'mol sodasi
* 1/4 choy qoshiq tuz
* 0,5 stakan smetana
Tayyorlanishi:
1. Gazga kichikroq tavada jigar rang shakar+saryog`dan 55grami + koricanisolib o'rtachadan pastroq olovda aralastirib eritiladi. Saryog' erib massa bir hil bo`lgach, rom ekstrakti qo`shiladi va 23x5sm(9x2 inch)lik qolibga solindi
2.Kesasiga kesilgan bananlar jigar rang shakarlik aralashma ustiga terib chiqib idishni chetga olib qo`ying.
3. Qolgan hona haroratida erib turgan 110 gr. saryog' bilan shakar(oddiy)ni saryog` oqarguncha yaxshilab aralashtiriladi.
4. Tuxumlar bitta-bittadan solinadi.
5. 2chi tuxumniyam solib yaxshilab aralashtiriladi
6. Un+razrihlitel' + chaynaya soda + tuz + smetana + vanilinni solib past tezlik(iloji bo`lsa qoshiq)da yaxshilab aralashtiriladi.
7. Tayyor hamir, extiyotlik bilan banan ustiga yoyiladi va 175C(375F)da qizib turgan duhovkada 40-45minut pishirib olinadi.
8. Pishib chiqqan pirogni 15 minut qolibdan olmasdan sovitib qo`yiladi.
9. 15 minutdan keyin pirog chetlarini pichoq bilan yurib chiqiladi va pirog dasturhonga tortiladigan tarelkaga ag'dariladi.
10. Pirog osongina ko`chadi va bunday ko`rinishda bo`ladi.
8. Pishib chiqqan pirogni 15 minut qolibdan olmasdan sovitib qo`yiladi.
9. 15 minutdan keyin pirog chetlarini pichoq bilan yurib chiqiladi va pirog dasturhonga tortiladigan tarelkaga ag'dariladi.
10. Pirog osongina ko`chadi va bunday ko`rinishda bo`ladi.
Pirog judayam nafis ta'mga ega :)
Eslatma: Manga bu safar dars bo`ldi, tort uchun qolipimni chetlari ajratiladigan bo'lgani uchun, ozgina siropi oqa boshlagach tagiga fol'ga o'rashga to'g'ri keldi. Siz iloji boricha qolipni chetlari alohida olinadiganidanmas balki, bir butunidan ishlatgan maqsadga muvofiq bo`lardi. Yoki, qolipni ichkari tomonini yaxshilab fol'ga bilan o'rash kerak bo'ladi.
Fol'ga bilan qolipni o'rashni oson usuli: Oldin qolipni orqa tomonini yaxshilab fol'ga bilan o'raymiz
Fol'gani shu formasi shundoq olib ichiga qo'yib qo'yiladi.
Yoqimli ishtaxa!
Yoqimli ishtaxa!
P.S. Recept "Cooking club" jurnalidan olindi.
Maksuda bunga oq shakar ishlatsa bulmimi?
ОтветитьУдалитьKeyingisiyam zo'r chiqibdi sizniki Maksuda(Y)
ОтветитьУдалитьMan qilganimda folgani qolipni ustidan o'rab qo'yaverdim baribir oqadigani oqdi :
Ehh koricani unutganimmi qarang yana :))