Kerakli masalliqlar:
* Baliq (manda salmon balig'i)
* tuz
* qora murch
* 2-3 osh qoshiq zaytun yog'i
Baliqni kattaroq bo'laklarga bo'lib, ta'bga ko'ra tuz va murch sepib
qizgan tavaga 2 osh qoshiq zaytun yog'i solib...
baliqni bir tomonini o'rta olovda qizartirib olamiz. Taxminan 5-6 minut.
Iloji boricha baliqni ustidan yengil bosib turamiz. Bu judayam muhim!
Baliqlarimizni aylantirib ikkinchi tomoniniyam huddi shunday
(o'rta olovda, ustini bosib turgan holda 6-7 minut)
pisirib olamiz
Tez pishar, parhez balig'izmiz tayyor! Yoqimli ishtaxa!
Qo'shimcha: Biz baliqni ismaloq bilan tanavvul qilishni yoztiramiz. Ismaloqni 1-2 daqiqa qaynagan suvga solib olamiz va ozgina sarimsoq+zaytun yog'li aralashmada aralashtirib olamiz. Ta'bga ko'ra tuz va qora murch qo'shish mumkin. Yoqimli ishtaxa!
Комментариев нет:
Отправить комментарий